Σελίδες

Δίαιτες express εν όψη καλοκαιριού...


Το καλοκαίρι έρχεται και τα περιττά κιλάκια πρέπει να μας αποχαιρετήσουν! Αυτή είναι μια σκέψη που τριγυρίζει στο μυαλό πολλών ανθρώπων εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου. Πολλοί καταβάλλουν πραγματικό αγώνα δρόμου για να καταφέρουν με δίαιτες express, να χάσουν τα περιττά κιλά που τους ταλαιπωρούν. Αρκετοί τα καταφέρνουν, άλλοι πάλι δεν αντέχουν μια τόσο μεγάλη στέρηση. Η πραγματικότητα είναι πως μέσα σε ένα μήνα δεν είναι επιστημονικώς ορθό να χάσει κάποιος 6, 7, 8 κιλά, κάτι που υπόσχονται αυτού του τύπου οι δίαιτες! 

Η σωστή απώλεια πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 3 ή 4 το πολύ κιλών ανά μήνα. Εκείνοι που κατάφεραν να περάσουν ένα μήνα πραγματικής νηστείας τώρα, για να καταφέρουν να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος θα συνεχίσουν την νηστεία μέχρι να μας εγκαταλείψει το καλοκαίρι... Και μετά; Δυστυχώς το μετά είναι το πρόβλημα διότι θα επανέλθουν στην πρό νηστείας διατροφική τους συμπεριφορά και θα επιστρέψουν τα ανεπιθύμητα κιλάκια που έχασαν και πολλές φορές αυτά θα διπλασιαστούν!! Φυσικά μη ξεχνάμε πως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα όταν προβαίνουμε σε τέτοιου είδους πρόχειρες λύσεις. 

Ο ανθρώπινος οργανισμός για να λειτουργήσει χρειάζεται όπως και το αυτοκίνητό μας καύσιμα όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη για να επιτελέσει τις βασικές του λειτουργίες. Επίσης χρειάζεται βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία προμηθεύεται δια μέσω της τροφής. Όταν λοιπόν εμείς δεν του παρέχουμε τα απαραίτητα για αυτόν καύσιμα εκείνος θα υπολειτουργεί. Συχνές παθήσεις οφειλόμενες στον (υποσιτισμό) είναι η αναιμία, διάφορες αβιταμινώσεις, η νευρογενής ανορεξία. 

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως οι δίαιτες ταχείας απώλειας κιλών περισσότερο κακό παρά καλό μας κάνουν. Γι' αυτό θα ήταν προτιμότερο να συμβουλευτούμε έναν ειδικό και φυσικά όχι έναν μήνα πριν το πρώτο μας ραντεβού με την παραλία! Παρακάτω παραθέτω μερικές γενικές διατροφικές συμβουλές που θα βοηθήσουν έστω και λίγο την αλλαγή της διατροφικής μας συμπεριφοράς και γιατί όχι και την απώλεια μερικών κιλών!!
  • Αύξηση κατανάλωσης νερού
  • Μείωση κορεσμένων λιπών από την διατροφή
  • Αποφυγή κατανάλωσης έτοιμων γευμάτων ( fast food κτλ)
  • Αύξηση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών
  • Μην παραλείπετε το πρωινό, το δεκατιανό και το απογευματινό γεύμα
  • Περιορίστε ή αποφύγετε τη ζάχαρη και προτιμήστε το μέλι
  • Εντάξτε στην καθημερινότητά σας την άσκηση
  • Περιορίστε το αλκοόλ
  • Τρώτε μέτριες μερίδες
  • Καταναλώστε μια μερίδα δημητριακών την ημέρα
Και μην ξεχνάτε : Πάν μέτρον άριστον!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου