Σελίδες

Γενικές οδηγίες για δίαιτα χαμηλού φυτικού υπολείμματος (αντιδιαρροική)


Η δίαιτα με χαμηλό φυτικό υπόλειμμα αποσκοπεί αφενός στην ελάττωση του ποσού των προσλαμβανόμενων φυτικών ινών μέσω της διατροφής και αφετέρου στην μείωση της συχνότητας και του όγκου των κενώσεων.  

Προκειμένου να περιορίσετε την περιεκτικότητα της διατροφής σας σε φυτικές ίνες, ακολουθείστε τις εξής πρακτικές οδηγίες:

  •   Μην καταναλώνετε ωμά φρούτα και λαχανικά. Προτιμάτε μόνο καρότα καλοβρασμένα και από φρούτα μόνο κομπόστα μήλο χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
  •    Μην καταναλώνετε προϊόντα ολικής αλέσεως. Αντίθετα, προτιμάτε την κατανάλωση λευκού ψωμιού, αποφλοιωμένου ρυζιού και ραφιναρισμένων ζυμαρικών, καθώς και λευκών φρυγανιών.
  • Μην καταναλώνετε όσπρια, αρακά, καλαμπόκι, ξηρούς καρπούς και σπόρους.
  •   Να καταναλώνετε μπανάνα γιατί έχει υπακτικές ιδιότητες.  
  •   Αποφεύγετε το γάλα και το γιαούρτι γιατί ερεθίζουν το γαστρεντερικό σωλήνα. Προτιμάτε τσάι σαν ρόφημα
  •   Αποφεύγετε αναψυκτικά, καφέ και οινοπνευματώδη ποτά.
  • Καταναλώνετε άφθονα υγρά προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος αφυδάτωσης.
  •   Προτιμάτε στεγνά κρέατα χωρίς λιπαρά και σάλτσες όπως κοτόπουλο, μοσχάρι, γαλοπούλα. Και αποφεύγετε τα μπιφτέκια και τον κιμά
  •  Αποφεύγετε τα γλυκά, τη ζάχαρη και το μέλι, το ελαιόλαδο,τη μαργαρίνη και το βούτυρο

 Για πρόσληψη συμπληρωμάτων απευθυνθείτε στο διαιτολόγο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου